Thursday, May 14, 2009

i love u

anak bujang saya...


Saya rasa saya jarang bercerita tentang Azhad. Kenapa ya? hmmm agaknya memang trend sejak dari perut lagi kot. sebab seingat saya, masa saya mengandungkan Azhad, memang saya tak berapa suka bercerita tentang kandungan (cerita la jugak yea..tapi tak sehebat waktu zaman Alesha). Saya lagi suka layan perasaan syok sendiri sambil usap perut.

Bila azhad dah besar ni pun, saya rasa posting saya lebih banyak tentang Alesha. ahh kesian anak teruna saya. harus ada cerita pasal Azhad, nanti saya sendiri boleh membaca dan teringat kisah lampau.

Azhad orang yang:-
  • sangat cheeky and very playful. Kadang-kadang azhad jatuhkan barang dengan this look on his face and cecepat lari lepas jatuhkan barang tu sambil ketawa terkekek.


  • pandai main - Azhad pandai main kejar-kejar, pandai main cak cak, pandai main kuda-kuda. Pantang orang ramai, Azhad akan ikut sekali. Ada this one time, Azhad jadik tukang kejar cousin yang lain. He purposely rode on his too small kereta sorong untuk kerja orang sambil jerit jerit.


  • very active - Azhad sangat active dibandingkan kakak. very messy jugak la!! (ini traits ibunya ya, so i am not complaining MUCH). Oleh itu, selalu sangat Azhad kena jerit sebab semakkan rumah and such.


  • very loving n manja - maybe sebab Azhad bf, Azhad a bit depended dengan saya. He could just come up to me simply to hug and kiss for no reason. Itu belum lagi tiba-tiba dalam duduk dalam pangku sambil letak kepala atas riba.


  • suka ketawa dan senyum - Azhad is a happy baby most of the times. Senyum ketawa jerit senyum ketawa jerit. saya kadang-kadang turut ketawa tanpa tahu kenapa Azhad ketawa.

Suami saya complain Azhad jadik a bit robust bila saya ada dirumah. ketawa kuat, menangis kuat, terlebih active dan sebagainya. Bila saya tiada, he is just a like a normal kid (really?) yang manageable and easily entertained.

Teori saya merasakan bila berada di samping Azhad, Azhad rasa perlu untuk show-off his skills dan kepandaian. Itulah pasal dia terlebih semuanya.

Tapi kata suami saya..Tidak....Azhad jadik camtu kerana back-up mama yang kuat. (??)

i love u Azhad.